10.715

Aantal bomen

7.1

Aantal hectare

01-07-2021 - 31-12-2023

Periode

Bosherstel op Landgoed Zuylestein

In het Utrechtse Leersum ligt het prachtige Landgoed Zuylestein. Hier werkt Trees for All aan het herstel van een monumentaal bos. Dit bos is in 2021 zwaar beschadigd geraakt door heftig noodweer. Door een zogenaamde valwind met extreme neerslag en windstoten zijn veel bomen omgewaaid, ontworteld of afgebroken. De bomen die nog wel overeind stonden, waren gescheurd of zwaar beschadigd. De situatie was zo onveilig, dat de provincie Utrecht voor een aantal percelen per direct
een kapvergunning verleende. Landgoed Zuylestein wilde het bos graag herstellen, maar kon dit niet alleen. Daarom schakelden zij de hulp in van Trees for All.
Dankzij de donaties van Hotels for Trees is het gelukt om een start te maken met het herstel van het bos op dit het landgoed.

We werken op het landgoed aan drie verschillende herstelacties: het herstel van de bomenlanen van het sterrenbos, het herstel van de bosvakken van hetzelfde sterrenbos en het herstel van een hakhoutbos verderop op het landgoed. Hotels for Trees heeft aan deze laatste twee acties bijgedragen.
Dankzij de donaties van Hotels for Trees konden we in totaal 10.715 bomen planten: 5.715 voor het herstel van het hakhoutbos (deze staan inmiddels in de grond) en 5.000 voor het herstel van de bosvakken (deze worden tijdens het plantseizoen 2023-2024 geplant).

Lees hier meer over ons eigen Hotels for Trees project