De noodzaak

Meer dan 1% van alle CO2 uitstoot op aarde wordt veroorzaakt door de hotellerie en de hieraan verbonden reisbewegingen, diensten en leveringen. Concreet betekent dit dat hotelgasten voor iedere Euro 100 die zij uitgeven indirect tussen de 30 – 50kg aan CO2 produceren. 

Gelukkig zijn er steeds meer hotels die hun gasten op een laagdrempelige en transparante manier de mogelijkheid bieden (een deel van) deze CO2 te compenseren. Dit is een mooie ontwikkeling, omdat hier zeker in de wereld post-COVID-19, steeds meer behoefte aan is.

Ons doel

Hotels for Trees wil de hotellerie binnen Europa blijvend verduurzamen door besparingen op de kamerschoonmaak om te zetten in nieuw te planten bomen.

Ons doel is de komende jaren Europabreed te groeien en samen met onze partners vanaf 2025 tenminste 1 miljoen bomen per jaar te planten.

Ons verhaal

Het idee voor Hotels for Trees komt voort uit een punt van verbazing van oprichter Floris Licht, die al sinds 2003 in de (internationale) hotellerie werkzaam is en tot nu toe in 5 verschillende landen voor zowel Hilton als Accor werkte.

Verbazing over het feit dat we thuis gewend zijn om een keer in de zo veel weken de handen uit de mouwen te steken om het huis schoon te maken, maar het tijdens een meerdaags hotelverblijf heel normaal vinden dat iemand iedere dag weer een doekje over onze wastafel en nachtkastje haalt.

Uiteraard betaalt iedere gast voor deze service en is het voor vele een belangrijk onderdeel van de ontspanning en de ervaring. De grote vraag is echter of alle gasten echt iedere dag behoefte aan deze service hebben? Of dat ze, indien dit op een laagdrempelige manier kan, misschien best bereid zijn om af en toe een dag kamerschoonmaak over te slaan in ruil voor iets goeds en groens?

Met deze vraag in het achterhoofd werd gewerkt aan een nieuw win-win-win concept. Hierbij compenseren hotelgasten een stuk van de CO2 van hun reis door bij te dragen aan de bebossingsprojecten van Hotels for Trees. Hotels werken door deelname aan dit initiatief aan de versterking van hun groene karakter en besparen iets op de kamerschoonmaak. En als laatste maar absoluut belangrijkste wint ook onze fraaie planeet, die dankzij iedere door Hotels for Trees mogelijk gemaakte boom weer een klein stukje groener wordt.

Onze kernwaarden