De noodzaak

Meer dan 1% van alle CO2 uitstoot op aarde wordt veroorzaakt door de hotellerie en meeting- en events industrie plus de hieraan verbonden reisbewegingen, diensten en leveringen (bron). Meer specifiek heeft onderzoek uit 2022 aangetoond dat een overnachting in een hotel maar liefst 152,2 kg CO2 kan produceren, afhankelijk van het land dat je bezoekt (bron). 

Gelukkig zijn er steeds meer hotels en vergaderlocaties die hun gasten en boekers op een laagdrempelige en transparante manier de mogelijkheid bieden (een deel van) deze CO2 te compenseren. Dit is een mooie ontwikkeling, omdat hier zeker in de wereld post-COVID-19, steeds meer behoefte aan is.

Ons doel

Wij willen de hotellerie en meeting- en events industrie binnen Europa blijvend verduurzamen.  Ons doel is de komende jaren Europabreed te groeien en samen met onze partners vanaf 2025 tenminste 1 miljoen bomen per jaar te planten

Ons verhaal

Het idee voor Hotels for Trees komt voort uit een punt van verbazing van oprichter Floris Licht, die al sinds 2003 in de (internationale) hotellerie werkzaam is en tot nu toe in 5 verschillende landen voor zowel Hilton als Accor werkte.

Verbazing over het feit dat we thuis gewend zijn om een keer in de zo veel weken de handen uit de mouwen te steken om het huis schoon te maken, maar het tijdens een meerdaags hotelverblijf heel normaal vinden dat iemand iedere dag weer een doekje over onze wastafel en nachtkastje haalt.

Uiteraard betaalt iedere gast voor deze service en is het voor vele een belangrijk onderdeel van de ontspanning en de ervaring. De grote vraag is echter of alle gasten echt iedere dag behoefte aan deze service hebben? Of dat ze, indien dit op een laagdrempelige manier kan, misschien best bereid zijn om af en toe een dag kamerschoonmaak over te slaan in ruil voor iets goeds en groens?

Met deze vraag in het achterhoofd werd gewerkt aan een nieuw win-win-win concept. Hierbij compenseren hotelgasten een stuk van de CO2 van hun reis door bij te dragen aan de bebossingsprojecten van Hotels for Trees. Hotels werken door deelname aan dit initiatief aan de versterking van hun groene karakter en besparen iets op de kamerschoonmaak. En als laatste maar absoluut belangrijkste wint ook onze fraaie planeet, die dankzij iedere door Hotels for Trees mogelijk gemaakte boom weer een klein stukje groener wordt.

Onze kernwaarden