Over Hotels for Trees

Hotels for Trees is een in mei 2021 opgerichte stichting die momenteel bezig is ANBI status te halen. De stichting wordt aangestuurd door een driekoppig bestuur, overzien door een Raad van Toezicht en heeft geen winstoogmerk. Alle donaties worden uitgegeven aan bebossingsprojecten of aangewend voor het runnen en verder laten groeien van Hotels for Trees.

Bebossingspartner

Voor de uitvoering van de bebossingsprojecten werkt Hotels for Trees samen met de in 1999 opgerichte Stichting Trees for All. Trees for All is de meest ervaren speler als het gaat om het aanbieden van CO2-compensatiemogelijkheden in Nederland en als enige te werk gaat conform de CBF standaarden in dit gebied. Sinds de start heeft Trees for All meer dan 5 miljoen bomen geplant en ruim 320 duizend ton vervuilende CO2 gecompenseerd (per maart 2021). Trees for all hanteert allerlei kwaliteitscriteria zoals conformiteit met lokale boswetgeving, garantiestelling met betrekking tot duurzaamheid, betrokkenheid van de lokale bevolking en de impact op omgeving, mens en dier.

PMS Partner 

Als hospitality systeem van de toekomst is Mews ontworpen om alle werkzaamheden voor de moderne hoteleigenaar en hun gasten eenvoudiger te maken en te automatiseren. Van de boekingsmodule tot het in- en uitchecken, van de receptie tot revenue management: alle processsen zijn eenvoudiger, sneller en meer verbonden.

Mews heeft direct 500 bomen gedoneerd en werkt momenteel aan de integratie van de Hotels for Trees propositie in hun software. De verwachting is dat deze “industry first” duurzame toevoeging aan hun online check-in module binnen begin 2022 gelanceerd kan worden. Tot die tijd ondersteunt Mews dit initiatief door 100 bomen per maand te planten en Hotels for Trees bij bestaande en nieuwe klanten te promoten.

Meeting Partner

YOIN excellent meeting places is hét betrouwbare kwaliteitsmerk voor congres- en evenementenlocaties. YOIN adviseert, ondersteunt en beoordeelt locaties op kwaliteit, deskundigheid, betrouwbaarheid, innovatie, service en duurzaamheid. Hotelpartners van Hotels for Trees ontvangen bij de audits van YOIN een hogere score en worden door dit platform extra in de spotlight gezet richting meeting- en eventplanners die duurzaamheid een belangrijke factor bij de keuze van een locatie vinden.

Verder zorgt YOIN met het haar netwerk voor hoogwaardige uitwisseling en ontwikkeling van kennis, waardoor deelnemende professionals continue ondersteund worden bij de bedrijfsmatige en individuele ontwikkeling en professionalisering.

Meeting Partner

Worldmeetings.com verbindt al 30 jaar opdrachtgevers en locatiepartners in de corporate meeting markt. Voor  opdrachtgevers zijn zij een expert in het optimaliseren van de inkoop, reservering en administratie van externe ontmoetingen.

Bob Pieterson, founder van Worldmeetings.com heeft duurzaamheid hoog op zijn prioriteitenlijst staan: ‘’Alleen nadenken over verduurzaming is niet meer aan de orde. We moeten duurzaamheid gaan realiseren. Waarom? Omdat morgen beslissend is”,

Worldmeetings.com steunt Hotels for Trees door dit initiatief actief te promoten en hotelpartners extra op te nemen in de zoekfilter “Praktisch Duurzaam”. Hiermee kunnen opdrachtgevers makkelijker duurzame(re) hotels voor hun events vinden.

Netwerkpartner

Omdat duurzaamheid ook in de opleiding van nieuw talent in de hotelbranche een steeds belangrijkere rol speelt wordt Hotels for Trees in haar activiteiten ondersteund door House of Hospitality en haar netwerk. De missie van House of Hospitality is bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van de bezoekerseconomie van de metropoolregio Amsterdam, in een streven om van deze regio de meest gastvrije regio van Europa te maken.

Netwerkpartner

Oaky is een gepersonaliseerde en geautomatiseerde “upsell engine”” voor hotels. Door het aanbieden van een nog betere digitale gastervaring, helpt Oaky bij het genereren van extra omzet bij bestaande klanten.

Hoteliers kunnen d.m.v. Oaky binnen enkele kliks aanbiedingen en arrangement samenstellen welke vervolgens perfect getimed aan toekomstige gasten worden aangeboden en verkocht.

Binnen haar netwerk promoot Oaky de toevoeging van Hotels for Trees aan deze “upsell engine”, zodat steeds meer gasten al voor aankomst in het hotel hun “groenere keuze” kenbaar kunnen maken.


Ambassadeurs

Beide heren zijn aanjagers, supporters en bruggenbouwers vanaf het eerste uur.

Met zijn bedrijf New Business Lab helpt Matthijs organisaties bij het ontwerpen en implementeren van maatschappelijke businessmodellen. In maart 2020 verscheen Matthijs’s boek: “IMPACT, zet vanuit de Purpose Case de wereld naar je hart”. Een praktisch handboek voor impactmakers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame en meer sociale wereld.

Ook Gertjan speelde als change agent, verbinder en prominente ondernemer binnen Haarlemmermeer een belangrjke rol in de totstandkoming van Hotels for Trees. Het was een aan het boek van Matthijs verbonden workshop, waarin het verhaal van Gertjan’s onderneming voor duurzaam olifantengras werd gepresenteerd, die oprichter Floris Licht een laatste duwtje in de rug gaf om met Hotels for Trees van start te gaan.

Vriend van de stichting en sparringspartner vanaf de start.

Met zijn bedrijf Van Diemen PR ontwikkelde Casper belangeloos de website voor Hotels for Trees. Ook overzag hij de ontwikkeling van de software die deelname aan dit initiatief voor alle partijen zo eenvoudig en laagdrempelig maakt. Tot slot speelde hij als sparringspartner van oprichter Floris Licht een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de propositie en het verhaal van Hotels for Trees.

Sponsors/partners

De volgende bedrijven hebben een donatie gedaan om de opstart van Hotels for Trees mogelijk te maken!