Over Hotels for Trees

Hotels for Trees is een in mei 2021 opgerichte stichting met ANBI status, hetgeen betekent dat donaties aan de stichting belastingaftrekbaar zijn. De stichting wordt aangestuurd door een bestuur en overzien door een Raad van Toezicht. De stichting heeft geen winstoogmerk. Alle donaties worden uitgegeven aan bebossingsprojecten van o.a. samenwerkingspartner Trees for All of aangewend voor het runnen en verder laten groeien van Hotels for Trees.

Hotelpartners

Als onafhankelijk non-profit initiatief is Hotels for Trees niet verbonden aan een bepaald land, hotelmerk, keten, hotelgrootte of sterrenclassificatie. 

Sterker nog, wij zijn ontzettend trots op onze samenwerking met allerlei verschillende soorten (duurzame) hotels in Nederland,  Europa en zelfs op de Caribische Eilanden.
 
Klik hier voor een volledig overzicht van al onze hotelpartners inclusief de resultaten tot nu toe!
 
 

Founding Partner

Blycolin helpt hotels, wellnesscentra en restaurants met zorgeloos linnenbeheer. Zij laat haar klanten en hun gasten heerlijk genieten van schoon en stralend linnengoed dat op een eerlijke manier wordt geproduceerd en gewassen. In eigen en partnerwasserijen. Met zorg voor materialen en slimme processen. Door medewerkers met hart voor kwaliteit, comfort en duurzaamheid. En met voor iedere klant de beste linnenoplossing. Dit betekent gastvrijheid tot in de kleinste details, al 50 jaar!

Als Founding Partner maakte Blycolin het voor Hotels for Trees financieel mogelijk om de volgende stappen in de europese groei te zetten. Verder zal Blycolin het initiatief van Hotels for Trees blijvend actief onder de aandacht van haar opdrachtgevers brengen.

Bebossingspartner

Voor de uitvoering van de bebossingsprojecten werkt Hotels for Trees samen met de in 1999 opgerichte Stichting Trees for All. Trees for All is de meest ervaren speler als het gaat om het aanbieden van CO2-compensatiemogelijkheden in Nederland en als enige te werk gaat conform de CBF standaarden in dit gebied. Sinds de start heeft Trees for All meer dan 9 miljoen bomen geplant en ruim 660 duizend ton vervuilende CO2 gecompenseerd (per mei 2023). Trees for all hanteert allerlei kwaliteitscriteria zoals conformiteit met lokale boswetgeving, garantiestelling met betrekking tot duurzaamheid, betrokkenheid van de lokale bevolking en de impact op omgeving, mens en dier.

PMS Partner 

Als hospitality systeem van de toekomst is Mews ontworpen om alle werkzaamheden voor de moderne hoteleigenaar en hun gasten eenvoudiger te maken en te automatiseren. Van de boekingsmodule tot het in- en uitchecken, van de receptie tot revenue management: alle processsen zijn eenvoudiger, sneller en meer verbonden.

Mews heeft direct 500 bomen gedoneerd en werkt momenteel aan de integratie van de Hotels for Trees propositie in hun software. De verwachting is dat deze “industry first” duurzame toevoeging aan hun online check-in module binnen begin 2022 gelanceerd kan worden. Tot die tijd ondersteunt Mews dit initiatief door 100 bomen per maand te planten en Hotels for Trees bij bestaande en nieuwe klanten te promoten.

 

MICE RFP Partner

Proposales is de moderne manier om offertes te maken, versturen en digitaal te laten tekenen. Hotels die Proposales  gebruiken versnellen hun verkooptraject door middel van interactieve offertes die in een paar  minuten gemaakt kunnen worden – waardoor de koopervaring van de gast verbetert en de conversie stijgt.

Proposales is hun samenwerking met Hotels for Trees begonnen met het doneren van 250 bomen. Hier komen iedere maand nog 50 bomen bij. Verder is het Proposales team bezig met de ontwikkeling van een aparte Hotels for Trees module die door de aangesloten hotelpartners in hun offerte geincludeerd kan worden. Deze module stelt eventplanners in staat (in)direct een deel of alle CO2 impact van hun  event te compenseren door bomen te planten.

Meeting Partner

Worldmeetings.com verbindt al 30 jaar opdrachtgevers en locatiepartners in de corporate meeting markt. Voor  opdrachtgevers zijn zij een expert in het optimaliseren van de inkoop, reservering en administratie van externe ontmoetingen.

Bob Pieterson, founder van Worldmeetings.com heeft duurzaamheid hoog op zijn prioriteitenlijst staan: ‘’Alleen nadenken over verduurzaming is niet meer aan de orde. We moeten duurzaamheid gaan realiseren. Waarom? Omdat morgen beslissend is”,

Worldmeetings.com steunt Hotels for Trees door dit initiatief actief te promoten en hotelpartners extra op te nemen in de zoekfilter “Praktisch Duurzaam”. Hiermee kunnen opdrachtgevers makkelijker duurzame(re) hotels voor hun events vinden.

 

Hotel Software Solution Partner

GoTickin helpt de dagelijkse hotel operatie te digitaliseren en de efficiëntie te verhogen. Gemaakt met de input van de gebruikers en bedacht door de industrie zelf zorgt ervoor dat GoTickin DE oplossing is voor Housekeeping, Technische dienst en Front Office om efficiënter te communiceren en organiseren.

GoTickin heeft bij de start van de samenwerking met Hotels for Trees 10 bomen gedoneerd voor elk hotel dat hun services gebruikte en ook partner van Hotels for Trees was en zal dit voor iedere gezamelijke partner blijven doen!

 

PMS Partner

RoomRaccoon is een innovatief alles-in-één hotel beheer systeem dat doormiddel van slimme automatisering de hotelactiviteiten stimuleert, de winstgevendheid vergroot en de gastervaring verbetert. Het kernsysteem combineert een Property Management Systeem, een channel manager, een booking engine en een betalingsplatform, en zorgt voor naadloze automatisering van alle aspecten van een hotelbedrijf.

Bij de start van de samenwerking heeft RoomRaccoon 100 bomen geschonken en steunt het Hotels for Trees-project door het initiatief actief te promoten onder haar wereldwijde gebruikers.

Ambassadeurs

Beide heren zijn aanjagers, supporters en bruggenbouwers vanaf het eerste uur.

Met zijn bedrijf New Business Lab helpt Matthijs organisaties bij het ontwerpen en implementeren van maatschappelijke businessmodellen. In maart 2020 verscheen Matthijs’s boek: “IMPACT, zet vanuit de Purpose Case de wereld naar je hart”. Een praktisch handboek voor impactmakers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame en meer sociale wereld.

Ook Gertjan speelde als change agent, verbinder en prominente ondernemer binnen Haarlemmermeer een belangrjke rol in de totstandkoming van Hotels for Trees. Het was een aan het boek van Matthijs verbonden workshop, waarin het verhaal van Gertjan’s onderneming voor duurzaam olifantengras werd gepresenteerd, die oprichter Floris Licht een laatste duwtje in de rug gaf om met Hotels for Trees van start te gaan.

Vriend van de stichting en sparringspartner vanaf de start.

Met zijn bedrijf Van Diemen PR ontwikkelde Casper belangeloos de website voor Hotels for Trees. Ook overzag hij de ontwikkeling van de software die deelname aan dit initiatief voor alle partijen zo eenvoudig en laagdrempelig maakt. Tot slot speelde hij als sparringspartner van oprichter Floris Licht een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de propositie en het verhaal van Hotels for Trees.

Eigenaar UHP Services gespecialiseerd op het gebied van in- en uithuizen voor de Hospitality industrie en alles wat erbij komt kijken. Mark is aanvoerder van hun bedrijfsfilosofie waarbij maatschappelijk verantwoord, duurzaam ondernemen en van Cradle-to-Cradle zeer belangrijk zijn.

UHP Services wil de wereld samen met Hotels for Trees een stukje groener maken, zij zijn dan ook een trotse ambassadeur voor de komende jaren!

Kijk hier voor het aantal bomen dat UHP Services tot nu toe geplant heeft.

STOP HET WATER MET HET GEBRUIK VAN MIJ! heeft het ter harte genomen om te besparen, te beschermen en onze kostbare hulpbron water te schenken. Er is te veel plastic en te weinig drinkwater wereldwijd. Het is tijd om nu in actie te komen.Daarom staan zij voor natuurlijke, biologisch afbreekbare en hervulbare cosmetica en vragen mensen om stil te staan, na te denken en hun gedrag ten opzichte van water te veranderen. Zij streven ernaar de meest doelgerichte speler in hospitality en D2C te worden en altijd de meest duurzame keuze aan te bieden. Daarom zijn ze een samenwerking aangegaan met Hotels for Trees om een verschil te maken en de nodige stof tot nadenken aan te bieden om zo de hotelindustrie een beetje groener te maken op een holistische manier.

Sponsors/partners

De volgende bedrijven hebben een donatie gedaan om de opstart van Hotels for Trees mogelijk te maken!