Kimpton De Witt Amsterdam

Kimpton De Witt Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 5, 1012 RC Amsterdam, Nederland

274 kamers

Deze partner heeft gisteren bomen geplant en in totaal bomen geplant

Welkom bij ons eerste Europese boetiekhotel, het Kimpton De Witt Hotel, dat met zijn frisse, stijlvol ingerichte kamers en fantasierijke ruimtes geïnspireerd op typisch Nederlands design een moderne kijk op luxe uitstraalt.

Bewonder het aantrekkelijke labyrint van eigentijdse houten details, gelaagde effecten en strakke lijnen. Ga mee op een inspirerende reis door het hotel, dat een bonte verzameling schatten aan je prijsgeeft. Ons hotel bevindt zich midden in de gezellige binnenstad. Het hotel nodigt je uit om je fantasie te gebruiken, nieuwe ideeën op te doen, je creatieve kant te herontdekken en je echt te ontspannen. Ons unieke karakter en onze hartelijke gastvrijheid maken dit boetiekhotel tot jouw stijlvolle toevluchtsoord.

Als je bij ons te gast bent, beleef je de stad alsof je er zelf woont. Ons centraal gelegen hotel biedt precies de juiste balans tussen de rijke Amsterdamse historie en de levendige gezelligheid van vandaag. Hier geniet je pas echt van de Nederlandse kunst, cultuur en het bruisende stadsleven.

Op onze leenfietsen kun je makkelijke de stad verkennen. Bezoek bijvoorbeeld één van de parken rond het Museum kwartier: het Vondelpark. Geniet van een kopje koffie met wat lekkers erbij voordat je de winkels bezoek in de “Negen Straatjes”. Of geniet van de schoonheid van de stad via een boottocht door de prachtige grachten.

Eenmaal terug in het hotel, kun je genieten van Celia Amsterdam:  Onze voorliefde voor de Californische keuken vind je terug op Celia’s modern-Amerikaanse menukaart, met eigentijdse en verse ingrediënten van het seizoen die we op eenvoudige maar elegante wijze bereiden en serveren. De smaken komen van over de hele wereld, waar voedzame en bovenal lekkere gerechten centraal staan. Er is voor elk wat wils. Celia’s bar heeft een toegankelijke wijnkaart en een ruime keuze aan frisse cocktails.

En vlak voordat je het nachtleven in gaat, loop nog even langs Super Lyan – onze cocktailbar met kick-ass cocktails, bieren, wijn en hapjes met een speelse en nostalgische sfeer. Super Lyan is gevestigd in een historisch 17e-eeuws Nederlands huis waar het hotel omheen gebouwd is. Trouwens, waarom zou je nog de deur uit gaan?

Leuk weetje over onze bar: de vrienden van de ingenieuze uitvinder en wereldberoemde barman konden zijn naam niet goed uitspreken: Ryan Chetiyawardana – je begrijpt het – dus begonnen ze hem Mr Lyan te noemen, wat hem toegankelijker maakte, en het werd langzaam zijn naam . Hier bekend in Amsterdam, Washington D.C. en Engeland, breidt hij zich steeds meer uit, dus je moet het proberen!